Kubánské vepřové - recept cpt. Cooka
6 porcí: 2 kg vepřové kýty, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 2 velké cibule, 3 stroužky česneku rozkrájeného na plátky, 1 lžička mletého zázvoru, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 dl medu, 10 dkg krystalového cukru, 2.5 dl hovězího vývaru, 2 lžíce octa, 1 dl tmavého rumu
Na velké pánvi rozpálíme olej a máslo. Přidáme cibuli a 15 minut smažíme za stálého míchání. Cibuli nakrájenou na kostičky přeneseme do pekáče. Maso nařízneme a do vzniklých kapes dáme česnek obalený v zázvoru. Smícháme skořici s pepřem a směsí potřeme maso, které potom položíme do pekáče na připravenou cibuli. Maso potřeme medem a posypeme cukrem. Smícháme vývar, ocet a rum a směsí polijeme cibuli na dně mísy. Maso pečeme asi 80 minut, pravidelně podléváme a mícháme cibuli. Hotové maso přeneseme na prkénko, volně překryjeme alobalem a necháme asi 15 minut dojít. Nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovým knedlíkem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka