Kotlety na vermutu s fazolkami - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, mletý zázvor, 5 dkg oleje, 15 dkg smetany, 1.5 dl vývaru, 1 dl bílého vermutu, 1 lžička škrobové moučky, worcestrová omáčka, 50 dkg sterilovaných fazolových lusků, 3 dkg másla
Kotlety na okrajích nařízneme, mírně naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme troškou zázvoru a na horkém oleji po obou stranách opečeme doměkka. Kotlety vyjmeme, výpek zalijeme vývarem, necháme přejít varem, přidáme rozšlehanou smetanu se solamylem, vermut, několik kapek worcesteru, přisolíme a za stálého míchání provaříme. Na másle zvlášť podusíme fazolky. Kotlety přelijeme omáčkou a vedle upravíme fazolky.
Příloha: brambory nebo těstoviny
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka