Košický vepřový steak - recept cpt. Cooka
4 porce: 90 dkg vepřové kýty, 10 dkg tuku, 10 dkg anglické slaniny, 15 dkg spišských párků, 10 dkg cibule, 10 dkg sterilovaných žampiónů, 5 dkg nakládaných kapií, 10 dkg sterilovaného hrášku, 1 dl červeného vína, 1 stroužek česneku, 1 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, kečup
Plátky masa mírně naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme moukou a po obou stranách opečeme dozlatova společně s párky pokrájenými na hřebínek. Ve výpeku zpěníme slaninu a cibuli, přidáme pokrájené žampióny a papriku, podlijeme vodou a přidáme rozetřený česnek a kečup. Společně s masem vše podusíme, zalijeme vínem, povaříme, zjemníme máslem. Směs rozložíme na steaky a ozdobíme párkem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka