Kořeněné vepřové hranolky - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg vepřového plecka nebo ramínka bez kostí, 2 cibule, sůl, 1 zrnko nového koření, kmín, mletý pepř, trochu vegety, majoránka, špetka karí koření, 2 lžíce oleje, česnek, 2 dl vody
Polovoinu cibule nakrájíme na kostičky, přidáme prolisovaný česnek, roztlučené nové koření, vegetu a ostatní koření. Promícháme a vložíme na libovější maso nakrájené na hranolky, promícháme a směs necháme v ledničce několik hodin odležet. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova na oleji v tlakovém hrnci, doplníme připraveným masem a za stálého míchání krátce opečeme. Vše zalijeme vodou a dusíme pod poklicí 20 minut. Pak hrnec otevřeme a za stálého míchání necháme odpařit přebytečnou vodu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka