Karibské vepřové - recept cpt. Cooka
4 porce: 1.5 kg vepřové kýty, 3 stroužky česneku nakrájeného na slabé plátky, 4 lžíce másla, 1 lžíce karí koření, 30 dkg ananasu v plechovce nakrájeného na kostky, 2.5 dl hovězího vývaru, 1 dl mango chutney
Maso na krajích nakrojíme a do vzniklých kapes zasuneme proužky česneku. Maso položíme do misky a dáme stranou. V hluboké pánvi rozpustíme na mírném plameni máslo. Přidáme kari koření a vaříme asi 3 minuty. Z ananasu slejeme šťávu a tu schováme, přidáme ananas do pánve a vaříme za stálého míchání dalších 5 minut. Přimícháme vývar a šťávu z ananasu. Přivedeme k varu a vaříme odkryté dalších 10 minut. Ananas vyndáme a nasypeme ho na připravené maso. Maso polijeme asi 1/3 šťávy, zbytek si necháme na podlévání. Maso pečeme v troubě odkryté asi 1 hodinu, potom jej potřeme chutney, podlejeme a pečeme dalších 30 minut.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka