Kapucínský měšec - recept cpt. Cooka
6 porcí: 80 dkg vepřové kýty, 1 klobása, 10 dkg slaniny, 2 nakládané okurky, 12 nakládaných cibulek, 6 feferonek, 6 koleček celeru, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce kečupu, 1 lžička hladké mouky, 15 dkg vepřového sádla, sůl
Z vepřové kýty nakrájíme řízky, které dobře naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a doprostřed klademe kolečka klobásy a plátek slaniny. Svážeme tak, abychom vytvořili 'měšec'. Takto upravené maso dáme na pekáček se sádlem péci do trouby doměkka. Po upečení odvineme motouz a při podávání připravíme na každou porci malý ozdobný špíz se střídavě napíchnutými plátky zeleniny (cibulky, okurky, feferonky, celer). Podléváme výpekem, který jsme lehce zaprášili moukou, opražili, zalili vodou, přidali kečup, dochutili a provařili. Podáváme s různě upravenými brambory.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka