Perličkové válečky s hrachem - recept cpt. Cooka
5 porcí:  25 dkg těstovin - perličkových válečků, 25 dkg zeleného hrášku (čerstvého nebo mraženého), 10 dkg libové slaniny, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1 malá cibule, 1 snítka celerové natě, 1 snítka zelené petrželky, 1 l lehkého masového vývaru, sůl, mletý pepř, parmazán nebo gruyére
V kastrolu osmahneme na oleji nadrobno pokrájenou cibuli a celer se slaninou, nakrájenou na proužky. Když cibule začne dostávat nazlátlou barvu, přidáme hrášek. Okořeníme špetkou pepře a trochou cukru. Potom přidáme teplý vývar a posekanou petrželku. Necháme povařit asi patnáct minut na mírném ohni. Polévka musí být hustá, avšak dostatečně tekutá. Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), vhodíme ji do kastrolu, promícháme a necháme pár minut povařit. Podáváme v polévkové míse se strouhaným sýrem zvlášť.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka