Indonéské vepřové - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg vepřové kýty, 4 zelené jarní cibulky, 1 lžíce mletého zázvoru, 2 stroužky rozetřeného česneku, 1 dl sójové omáčky, 1  citrón, 1/2 lžičky tlučeného kmínu
Maso nakrájíme na 2 cm kousky. Všechny přísady (z citrónu šťávu i nastrouhanou kůru, cibulky jemně nasekané) smícháme v misce, přidáme nakrájené maso a důkladně promícháme, aby každý kousek byl dobře pokrytý. Necháme marinovat nejméně 2 hodiny při pokojové teplotě. Maso napícháme na kovové jehly, mezi každým kouskem necháme trochu volného místa. Jehly položíme na hlubší plech a pečeme v rozpálené troubě. Během pečení jehly alespoň jednou otočíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka