Hořovické řízky - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  vepřové řízky, sůl, mletý pepř, 4 lžíce hořčice, 8 plátků šunky, 4 vařené vejce, 1  vejce, 5 lžic mléka, hladká mouka, strouhanka, olej, 10 dkg majonézy, 10 dkg aspiku (můžeme vynechat)
Řízky naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, na každý položíme plátek šunky a jedno vařené vejce. Zabalíme a zajistíme párátky. Další vejce rozšleháme s mlékem a osolíme. Zavinuté řízky obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. Ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje je asi 1/4 hodiny dozlatova smažíme. Na talíři závitek rozpůlíme, ozdobíme majonézou, posypeme aspikem a přidáme kornoutek šunky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka