Grilované vepřové řízky v zeleninové směsi - recept cpt. Cooka
6 porcí:  6  vepřových řízků, olej, sůl,

Směs: 5 dkg másla, 2  cibule, 10 dkg nakládaných okurek, 20 dkg sterilované kapie, 1 velké jablko, 3 lžíce kečupu, 5 dkg šunky, 5 dkg žampiónů, citrónová šťáva

Vepřové řízky nařízneme po obvodu na třech místech, naklepeme, potřeme olejem a necháme v chladničce asi 3 hodiny odležet. Před podáním je osolíme, opět potřeme olejem a opékáme na grilu po každé straně asi 3 minuty. Při tom je ještě potřeme olejem. Měkké řízky přeložíme na mísu nebo na talíře, obložíme pikantní směsí, doplníme hráškovou rýží a podáváme.
Příprava směsi: cibuli pokrájenou na tenká půlkolečka zpěníme na másle, přidáme pokrájené žampióny a podusíme je doměkka. Směs doplníme kečupem, šunkou, kapií, okurkami a oloupaným jablkem (bez jádřince), pokrájenými na nudličky a krátce podusíme. Dochutíme citronovou šťávou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka