Floridské vepřové - recept cpt. Cooka
4 porce: 30 dkg vepřové kýty, 1 lžíce oleje, 30 dkg žampiónů nakrájených na plátky, 1 zelená paprika nakrájená na proužky, 1 cuketa nakrájená na slabé plátky, kousek řapíkatého celeru, 1 mrkev nakrájená na kolečka, 1 stroužek česneku (rozdrcený), 2 dl hovězího vývaru, 1 lžíce škrobové moučky, 1 lžíce sójové omáčky, 50 dkg teplé vařené rýže, sůl, mletý pepř
Na rozpáleném oleji opečeme osolené a opepřené vepřové maso nakrájené na nudličky. Hotové maso odstraníme z ohně a držíme v teple. Na pánev přidáme zeleninu a za stálého míchání vaříme asi 3 minuty, až je zelenina křupavá. Smícháme vývar, sojovou omáčku a Solamyl. Dobře zamícháme a přidáme na pánev k zelenině. Přidáme vepřové maso a vaříme za stálého míchání, až směs zhoustne. Podáváme s připravenou rýží.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka