Fenyklové řízky svatováclavské - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  vepřové řízky, 2  cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžíce fenyklu, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, 1 dl bílého vína, 4 dl smetany
Řízky jemně naklepeme a na polovině oleje postupně rychle osmahneme z obou stran. Po obrácení každý osolíme a posypeme mletým pepřem. Vyjmeme z oleje a odložíme na chvíli do tepla. Do výpeku přidáme zbylý olej a na něm osmažíme jemně nakrájenou cibuli, k ní přidáme drobně pokrájený česnek. Přidáme mletý fenykl a pak zalejeme trochou bílého vína. Na tuto osolenou směs klademe zpět řízky a dusíme doměkka. Postupně je přitom zaléváme podle potřeby sladkou smetanou. Je potřeba ji vždy důkladně rozmíchat, aby se nesrazila. Když je maso měkké, přídáme do šťávy pro zahuštění hladkou mouku smíchanou s máslem a dodusíme, podle potřeby ještě zjemníme či zředíme vínem.
Příloha: těstoviny či tarhoňa

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka