Dušené vepřové maso po indicku - recept cpt. Cooka
4 porce: 70 dkg vepřového plecka, 4 cibule, 3 lžičky směsi koření 'Kuře orient', 4 lžíce oleje, 1 lžíce hořčičného semínka, 4 stroužky česneku, sůl
V nádobě rozehřejeme olej, dáme na něj vrstvu na kostičky nakrájeného masa, vrstvu koleček cibule, nakrájený česnek, posypeme kořením, lehce osolíme a vrstvy opakujeme. Zalijeme vývarem (i z polévkové kostky). Přivedeme k varu a velmi pomalu dusíme asi hodinu. Tekutina by měla sahat asi tak 3 - 5 cm nad maso. Když maso změkne, zesílíme plamen a část tekutiny odpaříme. Nakonec podle potřeby dochutíme solí, po případě ještě trochou směsi 'Kuře orient'.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka