Dengdeng ragi - recept cpt. Cooka
1 porce: 15 dkg libového vepřového masa, 1/2 citrónu na šťávu, 5 dkg oleje, 5 dkg kokosu, máta peprná, citrónová kůra, nakládaná okurka, kapary, zelená petrželka, sardelka, žampión, karí koření, sůl, 20 dkg rýže (po indicku),
Sladkokyselá omáčka: 10 dkg šťávy z hovězí pečeně ostřejší chuti, moučkový cukr, citrónová šťáva
Libové vepřové maso z kýty nebo pečeně se nakrájí na jemné plátky nebo hrubší hranolky (velikosti bramborových hranolků), pokape citrónovou šťávou, promíchá směsí bylinkového koření a máty (bylinkové koření: citrónová kůra, okurky, cibule, kapary, zelená petrželová nať, sardele, žampióny - vše jemně nasekané) a nechá se chvíli odležet. Potom se jednotlivé kousky masa obalují v karí koření, osolí se a rychle usmaží v horkém oleji.
Na míse nebo talíři se upraví rýže po indicku (uvařená sypká rýže, kořeněná karí kořením) do tvaru věnce a do jeho středu se vloží usmažené plátky nebo hranolky vepřového masa a plátky nebo kostičky kokosu udušené na oleji. Maso i kokos se nakonec přelijí trochou tmavé sladkokyselé omáčky (hustší šťáva z hovězí pečeně ostřejší chuti, mírně přislazená a okyselená).
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka