Čínská pánev - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg vepřové krkovičky (vepřového masa, i tučnějšího), 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce bílého vína, 1 lžička škrobové moučky, 2  cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžičky čínské směsi, 2  pórky nebo nakrájené zelí, celer, kedlubny apod., sůl, 1 špetka glutasolu, nakládaná kapie
Maso nakrájíme na drobné kostičky, smícháme se sójovou omáčkou, vínem, solamylem a kořením a dáme odležet alespoň na 1/2 hodiny do chladničky. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme připravené maso a drobně nakrájenou cibuli a za stálého míchání opékáme. Když maso zlátne, přidáme na tenká kolečka nakrájený pórek nebo na tenké proužky nakrájené zelí či celer nebo kedlubny. Opečeme ještě asi 3 minuty - podle potřeby podlijeme několika lžícemi vody. Dochutíme podle potřeby solí, sójovou omáčkou nebo glutamanem. Ozdobíme proužky červené papriky a podáváme s rýží a salátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka