Čchao Mien - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg rýžových nudlí vařených (lze použít špagety), 30 dkg vepřové kýty, 2  bílky, 1 lžíce škrobové moučky, sůl, 5  aromatických hub, 2 menší pórky, 10 dkg fazolových lusků, 3 lžíce oleje na restování masa, 5 lžic oleje na restování nudlí,

Zálivka: 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, 1 šálek vývaru, 1 lžička škrobové moučky, 1/2 lžičky wei-su, 1 špetka moučkového cukru, sůl, mletý pepř

Maso pokrájíme po vlákně na tenké nudličky (dlouhé 6 cm a silné 2 mm) a promícháme s bílkem, solí a máčeným škrobem. Předem namočené kloboučky voňavých čínských hřibů nakrájíme na nudličky, jemně pokrájíme pórek, fazolové lusky překrojíme na půlky. Uvařené tenké čínské nudle prudce osmahneme na zázvorovém oleji a zcezené připravíme na teplou mísu. V malém množství rozpáleného oleje orestujeme vepřové nudličky, přimícháme nakrájenou zeleninu s houbami a 2 minuty na prudkém ohni mícháme. Potom zalejeme zálivkou, krátce promícháme a hotové přelijeme na připravené nudle.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka