Buchlovský špaček - recept cpt. Cooka
6 porcí: 60 dkg vepřového bůčku, 20 dkg paprik, 20 dkg rajčatové šťávy, 10 dkg žampiónů, 2 cibule, česnek, mletý pepř, sůl, 1 lžíce mleté papriky, 6 feferonek
Vykostěný bůček nakrájíme na špalíčky podle počtu porcí. Osolíme je, opepříme, vložíme na pekáč, mírně podlijeme a upečeme do poloměkka. Přidáme česnek utřený se solí, mletou papriku, na hrubší nudle nakrájené papriky, na plátky nakrájenou cibuli, na čtvrtky nakrájená rajčata (předem spařená v horké vodě a oloupaná) a na plátky nakrájené žampióny. Přidáme nadrobno nasekané feferonky (podle chuti), přisolíme a pečeme doměkka. Podáváme s vařenými brambory nebo s chlebem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka