Bůček vařený v páře - recept cpt. Cooka
4 porce: 80 dkg libového syrového vepřového bůčku, 1 hlávka hlávkového salátu, 10 dkg mleté rýže,
Marináda: 2 lžíce tekutého medu, 2 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce vodky, 1/2 lžičky koření 'pěti vůní' (viz samostatný recept)
Bůček opláchneme ve studené vodě a osušíme. Nakrájíme přes vlákno na plátky o síle 1 cm a pak na čtverce 4 x 4 cm. Všechny ingredience marinády pečlivě smícháme. V marinádě maso marinujeme 30 minut. Salát umyjeme, necháme okapat a rozdělíme na jednotlivé listy.
Na silně rozehřáté pánvi (bez tuku) necháme zčervenat mletou rýži. Bůček rýží obalíme. Síto na vaření v páře vyložíme salátovými listy. Na ně pokládáme obalené kousky bůčku. vaříme v páře cca 2 hodiny.
Podáváme horké spolu se salátovými listy, na nichž se bůček vařil.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka