Boloňská vepřová pečeně - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg vepřové pečeně, 2 stroužky česneku, 1 špetka mletého fenyklu, sůl, mletý pepř, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 lžíce zelené petrželky, 1/2 l mléka, 5 žampiónů nebo hříbků
Vepřové maso osolíme, potřeme česnekem, opepříme, okořeníme fenyklem a necháme několik hodin v chladničce. Pak je opečeme na oleji s máslem, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme. Zalijeme je mlékem a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, do omáčky přidáme petrželku, houby a omáčku ještě podusíme. Podáváme s těstovinami, s rýží, s brambory.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka