Bigus - recept cpt. Cooka
6 porcí:  50 dkg vepřového masa, 15 dkg slaniny, 1 velká cibule, 1 lžíce mleté papriky, 30 dkg brambor, 1  pórek, sůl, 20 dkg kysaného zelí, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce vepřového sádla
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji, přidáme drobně nakrájenou cibuli, osmažíme do zlatova, přidáme papriku, na plátky nakrájený pórek, drobně nakrájené maso a na větší kostky nakrájené brambory. Vše mírně podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. Pak zahustíme světlou jíškou, ochutíme, přidáme kysané zelí a povaříme. Podáváme s různými druhy tmavého pečiva.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka