Bakoňské kotlety - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, 5 dkg oleje, 4 dkg slaniny, 8 dkg cibule, mletá paprika, 5 dl vývaru, 25 dkg smetany, 5 dkg hladké mouky, 2.5 dkg slaniny, 2.5 dkg másla, 15 dkg žampiónů
Kotlety na okrajích nařízneme, mírně naklepeme, osolíme a opepříme a po obou stranách prudce opečeme, vyjmeme, do výpeku nakrájíme nadrobno slaninu a cibuli, orestujeme, zaprášíme paprikou, zpěníme, zalijeme částí vývaru, vložíme maso a dusíme doměkka. Kotlety vyjmeme, přilijeme vývar, smetanu s rozkvedlanou moukou a provaříme. Omáčku procedíme na kotlety, vložíme orestované plátky žampiónů na slanině a másle, dochutíme a krátce povaříme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka