Asijská kotleta - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, chilli, 3 stroužky česneku, 2.5 dkg hladké mouky, 5 dkg oleje, 5 dkg másla, 1.5 dl vody, worcestrová omáčka, 7.5 dkg burských oříšků, 5 dkg kapie na ozdobu
Nakrájené kotlety naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, trochu poprášíme chilli kořením, potřeme prolisovaným česnekem a poprášíme moukou. Na horkém oleji opečeme kotlety po obou stranách doměkka a vyjmeme. Do výpeku vložíme máslo, trochu osmahneme, zalijeme vodou, zakápneme worcesterem, přisolíme a krátce povaříme. Kotlety přelijeme šťávou, posypeme orestovanými burskými oříšky a ozdobíme kapiemi. Podáváme s brambory a rýží.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka