Telecí řízky se smetanovou omáčkou - recept cpt. Cooka
6 porcí: 6 telecích řízků, 10 dkg anglické slaniny, 2 dkg másla, 2 dkg hladké mouky, 20 dkg sterilovaného hrášku, 1/4 l vývaru z masoxu, 2 dl šlehačky, citrónová šťáva nebo bílé víno, sůl, mletý pepř, 1/2 lžičky worcestrové omáčky
Telecí řízky nařízneme po obvodu na třech místech, naklepeme, osolíme a opepříme. Na kostičky pokrájenou slaninu rozškvaříme, kostičky vyjmeme a na vytaveném tuku postupně opečeme po obou stranách připravené řízky. Vyjmeme je, na pánvičku přidáme změklé máslo rozetřené s moukou a po lehkém osmahnutí je zalijeme vývarem. Omáčku krátce povaříme, přidáme sůl, worcesterskou omáčku, okapaný hrášek, citrónovou šťávu nebo víno, přidáme řízky a kostičky slaniny a prohřejeme. Nakonec do omáčky vmícháme ušlehanou smetanu.
Příloha: kapiová rýže
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka