Telecí řízky plněné, smažené v těstíčku - recept cpt. Cooka
1 porce:  15 dkg telecí kýty bez kosti, 5 dkg šunky, 5 dkg pečeného telecího masa, 10 g zelené petrželky, 2 dkg strouhaného tvrdého sýra, sůl, 3 dkg hladké mouky, 1  vejce, 5 dkg tuku na smažení, 10 dkg sterilovaného hrášku, 5 dkg zelených paprik (i žlutých či červených), 5 dkg rajčat, 5 dkg žampiónů, 2 dkg cibule, česnek, 5 dkg brambor, máslo na dušení zeleniny
Dva tenké plátky telecího masa z kýty se potřou směsí jemně mleté šunky, pečeného telecího masa, sekané zelené petrželky a strouhaného sýra (okraje masa musí zůstat čisté). Na každý potřený plátek se položí plátek další, okraje se sklepou paličkou, aby řízky byly dobře uzavřeny. Pak se osolí, ponoří do hustšího těstíčka z mouky a vajec a usmaží do zlatova. Současně se dusí na másle sterilovaný hrášek.
Hotové řízky se položí na dušený hrášek, přelijí se směsí na nudličky krájených, na másle dušených zelených, žlutých nebo červených paprik s oloupanými, na větší kousky krájenými rajčaty (z čerstvých nebo mražených), plátky žampiónů a jemně krájenou cibulí, trochou třeného česneku a kousky uvařených oloupaných brambor. Vhodným doplňkem je chřest, místo chřestu je možno použít i černý kořen (s máslem) nebo jemný zeleninový salát.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka