Milánská polévka - recept cpt. Cooka
5 porcí: 25 dkg těstovin - rýhovaných válečků, 25 dkg fazolí (čerstvých vyloupaných nebo mražených), 10 dkg tučného od domácí šunky, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 mrkev, 1 snítka celerové natě, 1 malá tykev, 2 zralá rajčata, petržel, bazalka, tymián, bobkový list, sůl, mletý pepř, 1 strouhaný parmazán
V hliněném hrnci nebo dostatečně velkém kastrolu dáme vařit fazole do studené vody spolu s tučným od šunky, drobně pokrájeným. Stáhneme pěnu, která se vytvoří na začátku varu. Po deseti minutách varu přidáme zeleninu, pokrájenou na kousky (neloupanou dýni), a bouquet vonných bylin. Na konci vaření odstraníme bouquet bylin, polévku osolíme, opepříme a přidáme syrový olej. Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat a vhodíme do kastrolu. Promícháme a necháme pár minut povařit. Přelijeme do polévkové mísy, v hojném množství posypeme strouhaným sýrem a podáváme horké.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka