Telecí rolka se žampióny - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg telecího hrudí, sůl, mletý pepř, cibule, 12.5 dkg žampiónů, 1 lžíce másla, 10 dkg syrové telecí klobásy, 2 lžíce sekané zelené petrželky, 1/4 lžičky rozmarýnu, 3 lžíce oleje, 1/8 l kuřecího vývaru, 1/8 l kysané smetany, 1 lžička škrobové moučky
Maso opepříme a osolíme, cibuli nakrájíme na kostičky a žampióny na plátky. Máslo rozpustíme dozlatova, osmahneme na něm houby a cibuli, až zavoní. Sejmeme z ohně a smícháme s hmotou klobásy, okořeníme. Plát masa poklademe náplní a srolujeme, omotáme nití a svážeme. Na rozpáleném oleji pečeni opečeme dohněda, přelijeme vývarem, přikryjeme a dusíme, občas obrátíme. Maso vyjmeme, do šťávy vlijeme rozkvedlanou smetanu se solamylem a necháme přejít varem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka