Telecí roláda - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg telecí plece, sůl, 12 dkg slaniny, 10 dkg šunky, 10 dkg nakládaných okurek, 2 dkg tuku, 3 vejce, zelená petrželka, 5 dkg rostlinného tuku, 3 dl vody, 3 dkg hladké mouky
Telecí plec rozkrojíme na plát, naklepeme a osolíme, pokryjeme plátky slaniny, šunky, okurky a míchanými vajíčky s petrželkou. Roládu stočíme, převážeme nití, osolíme, vložíme na rozehřátý tuk s nakrájenou slaninou, opečeme a za občasného podlévání pečeme doměkka. Maso vyjmeme, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vodou, provaříme a přecedíme. Nakrájenou roládu podléváme šťávou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka