Telecí roláda - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1 kg telecí plece, 5 dkg másla, sůl, 15 dkg šunky nebo šunkového salámu, 15 dkg plátkovaného tvrdého sýra, 5 dkg slaniny
Telecí plec rozřízneme na plát, rozklepeme, osolíme, pokryjeme tenkými plátky slaniny, plátky šunky a sýra, pevně stočíme v roládu, omotáme bílou nití a na povrchu osolíme. Roládu vložíme na pekáček na rozehřáté máslo, podlijeme vodou a upečeme v mírně vyhřáté troubě. Při pečení roládu obracíme, přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou. Měkkou roládu z trouby vyjmeme, necháme 5 minut stát, potom odstraníme niť a roládu nakrájíme na porce.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka