Telecí ragú s tykví a houbami - recept cpt. Cooka
4 porce: 5 dkg sušených hub, 2 velké cibule, 75 dkg telecí kýty, 4 dkg másla, sůl, mletý pepř, 1 hrneček bílého vína, 2 mrkve, 1 petržel, 10 dkg celeru, 30 dkg tykve
Houby dáme na sítko a pod tekoucí vodou je propláchneme. Dáme je do hrnečku s vlažnou vodou a necháme nejméně 10 minut máčet. Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme telecí maso pokrájené na kostky a osmahneme. Přidáme houby i s vodou, ve které byly namočeny. Přilijeme bílé víno, okořeníme, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme 60 minut. Mezitím nakrájíme kořenovou zeleninu a tykev na drobné proužky a povaříme se solí asi 2 minuty ve vroucí vodě. Scedíme a necháme okapat. Těsně před dokončením dušení masa přidáme zeleninu. Je-li pokrm příliš řídký, můžeme zahustit jíškou. Podáváme s vařenými brambory a salátem z čerstvé zeleniny.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka