Telecí prsa plněná houbovou rýží - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg telecího hrudí, 15 dkg rýže, 20 dkg čerstvých hub, 5 dkg másla, 5 dkg cibule, 2 dkg soli, 3 g mletého pepře, 3 dkg zelené petrželky, 2 vejce, 1 dl oleje
Telecí prsa vykostit, na užší straně naříznout a opatrně oddělit od chrupavčité části a vytvořit tak kapsu. Uvařit rýži a nechat vychladnout.Očištěné a dobře omyté houby pokrájet na tenké plátky. Na pánvi rozpustit máslo a nechat zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli. Přidat houby, okořenit solí, mletým pepřem a petrželkou. Orestované houby promíchat s rýží a syrovými vejci. Telecí prsa naplnit připravenou směsí. Kapsu sešít nebo spíchnout jehlami a po obou stranách osolit. Položit do pekáčku, přelít trochou ohřátého oleje a nechat v troubě péci. Propečené maso vyjmout z trouby, nechat ještě několik minut odpočinout a pak porcovat. Podávat s různými druhy salátů podle sezóny.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka