Telecí polpety - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 plátky telecího masa, 2 lžíce umleté nebo rozsekané slaniny, 1 stroužek česneku, 4  šalvěje, sůl, mletý pepř, 1  karotka, 1  cibule, 1  bobkový list,  špetka tymiánu, 2 dl bílého vína, 1 dl vývaru, 1 lžíce oleje, kousek másla
Každý plátek telecího masa potřeme kašičkou ze slaniny a česneku, osolíme, opepříme, vložíme lístek čerstvé šalvěje (nebo špetičku sušené šalvěje), zabalíme, sepneme párátkem a spolu s nakrájenou cibulí a karotkou opečeme na oleji. Přidáme koření, podlijeme vínem a vývarem a dusíme. Nakonec přidáme kousek čerstvého másla.
Příloha: těstoviny, brambory a salát z čerstvé zeleniny

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka