Telecí pečeně na víně - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg telecí kýty nebo plece, 10 dkg uzeného masa (moravské uzené), 2  nakládané okurky, 10 dkg slaniny, 3 lžíce kořenové zeleniny, 1 malá cibule, 1 lžíce másla, sůl, 4 zrnka celého pepře, 3 zrnka nového koření, 1/8 l bílého vína, 1 lžička hladké mouky
Maso upravíme do tvaru válečku, protkneme na klínky nakrájenou sladkokyselou okurkou, uzeným masem a slaninou. Zbylou slaninu drobně pokrájíme a sklovitě vyškvaříme v kastrole. Pak přidáme máslo, na drobno rozkrájenou cibuli a zeleninu a vše osmahneme. Maso na tomto základě opečeme po celém povrchu. Pak při mírném podlévání upečeme. Ke konci přilijeme víno smíchané se lžičkou hladké mouky a ještě asi 5 minut pečeme.
Příloha: dušená zelenina nebo zelenina vařená, rýže, nočky

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka