Telecí paprika - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg předního telecího masa, 1 lžíce tuku, sůl, mletá paprika, 1 velká cibule, 1/4 l kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, 2 rajčata, 2 sladké zelené papriky
Je obměna guláše, která se zahušťuje na konec zátřepkou z kyselé smetany s trochou mouky. Děláme ji nejčastěji z masa telecího, ale také z vepřového nebo z králíka, kůzlete nebo ze staré slepice i z kuřete. Maso odusíme nejprve na zpěněné cibuli, které musí být hodně, obarvíme sladkou paprikou a v létě přidáme ještě rajská jablka i nakrájenou zelenou papriku. Když je maso měkké, zahustíme šťávu kyselou smetanou a povaříme na omáčku. Podáváme s knedlíky nebo nočky nebo nudlemi.
Dobrá sestava: Paprika a nudle, salát nebo zeleninová polévka. Maso živí bílkovinami, přikrm sytí a zelenina nebo salát chrání zdraví.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka