Telecí medailónky na smetaně - recept cpt. Cooka
1 porce:  15 dkg telecí kýty, 2 dkg másla, 3 cl přírodního bílého vína, 5 cl šťávy z telecí pečeně, 5 cl smetany, sůl, mletý pepř, 3 dkg oleje, 2 dkg hladké mouky, zelená petrželka
Dva menší asi 15-20 mm silné plátky telecího masa z kýty na jednu porci se lehce naklepou, upraví do kulatého tvaru, osolí, opepří, obalí v mouce a rychle se po obou stranách opečou v horkém oleji do zlatova a vyjmou. Olej se sleje, na pánev se přidá kousek čerstvého másla, trochu bílého přírodního vína, šťávy z telecí pečeně a smetany. Omáčka se rychle povaří, podle potřeby dochutí a opečené medailónky se v ní krátce podusí. Před podáním se polijí jen nepatrně omáčkou a posypou sekanou zelenou petrželi, zbylá omáčka se podává v omáčníku.
Příloha: vařená nebo dušená rýže, domácí široké nudle maštěné máslem nebo smažené bramborové hranolky

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka