Telecí medailónky - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg telecí kýty, 4 lžíce oleje, 2 malé cibule, 2 lžíce hladké mouky, 2 zelené papriky, 2 rajčata, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce mleté papriky, sůl
Z kýty připravíme po dvou plátcích na porci, okraje nařízneme, aby se nekroutily, naklepeme, osolíme, obalíme v mouce, opečeme na polovině tuku z obou stran dozlatova. Na druhé polovině tuku osmažíme nakrájenou cibuli, do které krátce zamícháme mletou papriku a hned protlak. Mírně podlijeme, promícháme a nalijeme na medailónky. Přidáme nakrájené papriky a rajčata bez semen a dusíme doměkka. Jako příloha jsou vhodné brambory uvařené ve slupce, nakrájené na plátky, osolené a opečené na pánvi.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka