Telecí maso zadělávané se zeleninou - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg telecí kýty, 8 dkg másla, 1/2 květáku, 1/4 celeru, petržel (kousek), 1 mrkev, 1 cibule, 3 dkg hrubé mouky, 1 žloutek, 1 šálek mléka, sůl, karí koření, zelená petrželka
Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na nudličky a osmahneme na polovině másla. Pak přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme a za mírného podlévání dusíme. Květák uvaříme v osolené vodě zvlášť. Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou zředíme trochou vývaru z květáku a povaříme na hustou hladkou omáčku. Do omáčky přidáme maso se zeleninou a omáčku ještě ochutíme karí kořením a žloutkem rozmíchaným v troše mléka. Nakonec přidáme sekanou petržel.
Příloha: rýže, těstoviny nebo malé houskové knedlíčky
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka