Telecí maso s jemnou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  3/4 kg telecí kýty, 5 dkg slaniny, 1 lžíce másla, 1  cibule, 1/2  celeru, 1 lžíce kaparů, 1/4 l kysané smetany, 1 lžička hladké mouky, 1 dl bílého vína, sardelové máslo, sůl
Z masa upravíme váleček a převážeme motouzem. V kastrole rozpustíme na drobno nakrájenou slaninu, přidáme máslo, a osolené maso po celém povrchu opečeme. Pak je dusíme při mírném podlévání do poloměkka. Přidáme cibuli vcelku a na nudličky nakrájený celer. Ke konci přípravy necháme pečeni bez poklice na povrchu opéci. Přilijeme smetanu smíchanou s moukou a víno a necháme povařit. Povrch pečeně potřeme sardelovým máslem a zbytek přidáme do omáčky. Ještě několikrát pečeni polijeme omáčkou, pak ji vyjmeme a nakrájíme. Omáčku podáme v omáčníku, necedíme ji, vyjmeme jen cibuli. Stejným způsobem možno připravit i maso králičí.
Příloha: jemné noky nebo knedlík

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka