Telecí maso dušené (à la creme) - recept cpt. Cooka
1 porce:  20 dkg telecího hrudí nebo krku s kostí, 2 dkg oleje, 2 dkg hladké mouky, šťáva z telecí pečeně, 5 cl přírodního bílého vína, 10 cl smetany, sůl, celý pepř, bobkový list, hřebíček
Vykostěné maso z telecího krku nebo hrudí se nakrájí na drobnější kousky, osmahne na oleji, zapráší moukou a znovu osmahne. Pak se zalije trochou šťávy z telecí pečeně nebo silným vývarem z telecích kostí, trochou bílého vína, osolí, přidá se celý pepř, kousek bobkového listu, hřebíček a nechá se přikryté dusit. Měkké maso se vyjme a procezená omáčka se zjemní trochou smetany a znovu lehce podusí s masem.
Příloha: dušená nebo vařená rýže, těstoviny nebo brambory. Pokrm je možno kombinovat se žampióny podušenými na másle. Odlišnou chuť možno dosáhnout záměnou telecí šťávy za kečup nebo rajčatovým protlakem a kyselou smetanou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka