Telecí kýta na Magyaróvárský způsob - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg telecího masa, 2 dkg soli, 5 cl oleje, 5 dkg másla, 5 dkg cibule, 25 dkg čerstvých hub, 5 dkg zelené petrželky, 2 g mletého pepře, 1 žloutek, 12 dkg šunky, 12 dkg tvrdého sýra
Z telecí kýty odříznout řízky 140 - 160 g a lehce je naklepat. Omýt a v horkém oleji po obou stranách dohněda opéci. Opečené řízky odložit stranou. Očištěné a omyté houby pokrájet na malé kousky. Na pánvi rozehřát máslo, přidat nadrobno pokrájenou cibuli a nechat zesklovatět. Přidat pokrájené houby, ochutit solí, petrželkou a mletým pepřem a za častého míchání je dobře osmažit. Sejmout z plotny a přimíchat syrový žloutek. Opečené telecí řízky potřít připravenou houbovou kaší a pokrýt plátkem šunky. Navrch položit plátky tučného Óvárského sýra a zapéci v horké troubě, až se bude sýr roztékat. Na talíř servírovat rýži se zeleným hráškem, na rýži položit zapečené telecí řízky a kolem zalít vypečenou šťávou. Jako přílohu podávat hranolky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka