Telecí kotouč sváteční - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg telecí kýty, 1 lžíce másla syrového, sardelová pasta, 1/8 kg slaniny, 1/4 kg uzeného masa, 1 žemle máčená v mléce, 1 vejce, 3 vejce na tvrdo, tuk na pečení
Velký plát masa v celku naklepeme, jen mírně osolíme po vnější straně, uvnitř potřeme sardelovým máslem, poklademe plátky z poloviny slaniny a pokryjeme nádivkou ze sekaného uzeného masa, umletého s houskou máčenou v mléce a spojeného vejcem. Mimo to do středu položíme za sebou tři oloupaná vejce vařená na tvrdo, která propíchneme dlouhým špejlem (ten po upečení vytáhneme). Stočíme a stiskneme, aby nádivka vyplnila mezery mezi vejci. Ovážeme, rychle opečeme na zbylé slanině a tuku. Pak podlévajíce dusíme nebo jen pečeme, až maso dostane barvu, což trvá asi hodinu. Podáváme buď teplý, nebo raději studený, kdy se lépe krájí a dobře se hodí do bufetu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka