Telecí kotlety à la Nelson II - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  telecí kotlety, 4 středně velké žampióny, 1 menší cibule, zelená petrželka, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1/2 šálku mléka, 2  žloutky, 3 lžíce parmazánu nebo čedaru, 2 lžíce strouhanky
Naklepané osolené kotlety opečeme na másle po obou stranách a dáme je do nahřátého kastrolku. Na témž másle opečeme jemně nakrájenou cibuli, pokrájené žampióny a petrželku. Na opečené kotlety navršíme směs žampiónů a cibule a mírně podlité dusíme do měkka. Zvlášť uděláme z másla a mouky světlou jíšku, zalijeme mlékem, osolíme, přidáme do ní ze šťávy vybrané žampióny a odstavíme z plotny. Pak přimícháme v troše mléka rozmíchané žloutky. Kotlety vložíme do nízké zapékací mísy, směs na ně navršíme, posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou, pokapeme zbylou šťávou a zapečeme. Jsou-li kotlety malé, počítáme na osobu 2 kusy.
Stejným způsobem připravujeme telecí řízky.
Příloha: suchá rýže, malé nočky, saláty

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka