Telecí filé Orloff - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg telecí kýty, 4 dkg hladké mouky, 1.5 dl mléka, 2 žloutků, 30 dkg špaget, 10 dkg žampiónů, 5 dkg ementálu, 6 dkg másla, 3 dkg rostlinného oleje, sůl, muškátový květ, zelená petrželka, citrónová šťáva
Z poloviny másla a z hladké mouky připravíme jíšku, přidáme květ, zalijeme mlékem, rozmícháme a uvaříme hustý krém. Do prochladlého přidáme polovinu ustrouhaného sýra, žloutky, sůl a vše promícháme. Spagety uvaříme doměkka v dostatečném množství slané vody a scedíme je. Z telecí kýty nakrájíme řízky, naklepeme je, na okraji nakrojíme, osolíme a opečeme po obou stranách v rozpáleném oleji. Řízky pak vyjmeme, do tuku vložíme očištěné na plátky nakrájené žampióny, necháme je osmahnout, přidáme uvařené spagety, část omáčky a vše lehce promícháme a osolíme. Takto připravené spagety vložíme do máslem vymazané ohnivzdorné misky, na ně položíme opečené řízky, přelijeme zbylou omáčkou, posypeme sýrem a pokapeme máslem. Zapékáme v troubě asi 10 minut. Zapečené filé pokapeme citrónovou šťávou.
Příloha: hrášek dušený na másle nebo různé saláty
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka