Telecí dušené s citrónovou omáčku - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg telecí plece, 5 dkg másla, sůl, 1 citrón, zelená petrželka, 4 dkg hladké mouky, 1/2 cibule, trochu celeru, trochu mrkve
Na drobně nakrájené a na polovině tuku osmažené zelenině dusíme na kostky pokrájené telecí maso, které osolíme a okořeníme jemně strouhanou citrónovou kůrou. Když je maso měkké, vydusíme šťávu až do tuku, zaprášíme ji moukou, po osmažení mouky pokrm podlijeme a omáčku dobře rozšleháme, povaříme a procedíme. Vložíme maso, kousek čerstvého másla, zakapeme citrónovou šťávou a okořeníme jemně sekanou petrželí.
Příloha: máslové noky, jemný knedlík nebo rýže
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka