Telecí (vepřové) kotlety - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 telecí kotlety (asi po 15 dkg), sůl, 3 lžíce tuku, 1 lžíce hladké mouky
Kotlety, asi 1.5 cm silné, naklepeme, osolíme a zlehka obalíme v mouce. Pak je nejprve na rozpáleném tuku zprudka opečeme po obou stranách, což trvá asi 6 minut. Potom pomalu podléváme a dusíme asi 1 hodiny do měkka. Telecí kotlety jsou dříve hotové než vepřové.
Chuť můžeme libovolně měnit, přidáme tedy buď:
a) kmín nebo
b) sladkou papriku do omastku nebo
c) pokrájené houby.
Šťávu necháme. přírodní nebo ji zatřepeme kyselou smetanou s moukou.
Dobrá sestava: Dušené kotlety na kmíně nebo na houbách, brambory a zelenina nebo salát. - Dušené kotlety na paprice se smetanou a noky nebo halušky a salát.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka