Špikovaná telecí pečeně - recept cpt. Cooka
4 porce: 80 dkg telecí kýty, 1 mrkev, 6 dkg slaniny, 2 lžíce másla, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/4 l šťávy z pečeně, 1/8 l bílého vína, 1/8 l smetany, 1 lžička škrobové moučky
Mrkev a slaninu nakrájíme na tenké nudličky, navlékneme do špikovací jehly a protáhneme masem ve směru vláken. Máslo necháme zhnědnout, maso na něm osmahneme, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme. Šťávu z pečeně a víno necháme přejít varem a maso podléváme tak, aby dno pekáčku nezůstalo suché, často obracíme. Smetanu rozkvedláme se solamylem, přidáme ke zbývající šťávě a uvaříme středně hustou omáčku, dochutíme. Plátky masa podáváme přelité trochou omáčky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka