Přírodní telecí řízky s česnekem a smetanou - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 telecí řízky, sůl, 3 stroužky česneku, zelená petrželka, hladká mouka, 1 lžíce másla, 1 šálek smetany, citrón
Řízky naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a potřeme jemně ustrouhaným česnekem. Poprášíme je hladkou moukou a opečeme na rozehřátém másle po obou stranách. Posypeme je usekanou petrželkou, obrátíme vrchní stranou dolů, aby se petrželka mírné osmahla a podlijeme trochou vývaru nebo vody. Dusíme je do měkka, Šťávu necháme trochu odpařit, aby zhoustla, přilijeme smetanu a necháme krátce přejít varem. Po odstavení z plotny šťávu zakapeme citrónem.
Příloha: jemné noky nebo opečené brambory
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka