Přírodní řízky - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  telecí řízky (asi po 15 dkg), sůl, mletý pepř, 1 lžíce hladké mouky, 3 lžíce tuku, 6 dkg slaniny
Děláme je jenom z masa telecího, řízky naklepeme jen mírně, po případě je protáhneme slaninou, a osolíme i opepříme. Obalíme je v mouce, vložíme na rozpálený tuk, nejlépe s kouskem másla pro chuť, a rychle po obou stranách opečeme. Celkem asi 6 - 8 minut, opět tedy ne déle, neboť by byly tuhé. Řízky vyjmeme, dáme na mísu nebo talíř a do omastku přidáme jen trochu polévky nebo vody, povaříme na šťávu a tu na řízky nalijeme.
Dobrá sestava: Přírodní řízky, bramborová kaše nebo rýže, salát nebo kompot. Místo salátu může být ovšem zelenina, například špenát, hrášek, brukev, mrkvička atd.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka