Parmský telecí řízek - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg telecí kýty, 5 dkg ementálu, 2 vejce, 15 dkg strouhanky, 5 dkg hladké mouky, 1 lžíce mléka, 20 dkg rajčat, citrónová šťáva, 12 dkg vepřového sádla, sůl
Z očistěné telecí kýty nakrájíme řízky (2 plátky na porci), lehce je naklepeme, na okraji nařízneme a osolíme. Pak je obalíme v hladké mouce, ve vejcích rozkvedlaných s mlékem a se strouhaným sýrem a nakonec ve strouhané housce. Takto připravené řízky po obou stranách smažíme dozlatova v rozpáleném sádle. Rajská jablíčka nakrájíme na tlustší plátky, opečeme na tuku, položíme na smažené řízky a pokapeme citrónovou šťávou.
Příloha: opékané brambory nebo francouzský salát
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka