Mrkev dušená s telecím masem - recept cpt. Cooka
4 porce: 1/2 kg mrkve, 25 dkg telecí kýty, 10 dkg másla, sůl, 1 cibule, špetka muškátového oříšku, špetka moučkového cukru, 1/2 citrónu, 1 lžička hladké mouky, zelená petrželka
Na polovině másla a cibuli dusíme na kostky krájené, osolené maso. Měkké necháme vysmahnout, zaprášíme je moukou, podlijeme a dusíme. Očištěnou mrkev nakrouháme na nudličky, podusíme na druhé polovině másla s cukrem, kouskem citrónové kůry a kořením. Měkkou mrkev necháme vysmahnout, zředíme ji omáčkou, přidáme maso a vše podusíme. Hotový pokrm zakapeme citrónem a posypeme zelenou, jemně sekanou petrželí.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka