Karlovarská telecí roláda - recept cpt. Cooka
4 porce: 80 dkg telecí kýty, 15 dkg šunky, 5 lžic tuku, 4 vejce, 2 nakládané okurky, sůl, vývar na podlití, 1 lžíce hladké mouky
Maso rozřízneme na plát, naklepeme, osolíme a poklademe plátky šunky. Na 2 až 3 lžících tuku umícháme osolená vejce, přidáme na nudličky nakrájenou okurku. Rozložíme na maso. Maso svineme v roládu, povážeme nití, vložíme na pekáč s rozpuštěným tukem a po všech stranách opečeme do zlatova. Roládu podlijeme vývarem a za občasného polévání vypečenou šťávou pečeme 1 1/4 hodiny. Šťávu zahustíme tukem smíchaným s moukou, osmahneme a rozšleháme. Podáváme s brambory a salátem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka